10:00 - 18:00
 (044) 278 48 64 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 

Н Новини

Previous Next

Як рибу квасом запивали. Про давніх кулінарів розповіли в Національному музеї історії України

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

У неділю, 30 червня, в залах першого поверху НМІУ розповідали про кулінарні уподобання наших пращурів. Чим вони харчувалися, за якими рецептами готували страви та напої, яким був перший посуд і чи любили люди в давнину бенкетувати – про все це в межах екскурсії «Давні кулінари» розповіла Марина Стрельник – завідувачка відділу найдавнішої історії України.

Після екскурсії враження переповнюють 6-річну киянку Уляну. Дівчинка бере аркуш, щоб разом із мамою висловити подяку працівникам музею. Та поки мама пише, вирішує намалювати те, що запам’яталося найбільше. Дитяча рука виводить круглу тарілку з оздобленням – отже, Уляна уважно слухала розповідь про посуд. Згодом на тарелі з’являються обриси риби та соусу – традиційні грецькі страви, що про них Марина Стрельник розповідала в залі про античні міста.

«Спочатку люди не мали гарного посуду і не вміли дуже добре готувати. Але вони старалися і навчилися, а в Києві робили солодощі з меду і пили квас», – серйозно підсумовує дівчинка.

Уляна впевнена, що тепер до музею прийде ще більше дітей, адже вона всюди розповідатиме, як тут цікаво і весело.

«Наступного разу я хочу прийти в музей разом зі своїми друзями – Яною і Христофором. А ще скоро я йду до школи, і приведу до вас увесь свій клас», – запевняє Уляна.

Календар подій

Пошук по сайту

Новини

Анонси

Експонат Тижня

Віртуальна Екскурсія музеєм